Koji je razlog postojanja zajednice za fotografe u BiH?


 
 

ZAŠTO SE TREBATE PRIDRUŽITI

Ukratko, stvari poput zaštite fotografske struke, zastupanja i zaštite interesa članova, podsticanja razvoja fotografije, davanja priznanja i afirmacije rada i rezultata rada članova, edukacija, online predavanja; popusta na putovanja, osiguranja i opremu; upoznavanja; profesionalne validnosti; i učenja od drugih profesionalaca na našem tržištu samo su neke od prednosti.

 
 

 
 

UČITI OD KOLEGA O TRŽIŠTU

Bez obzira na to da li ste početnici ili se već decenijama bavite fotografijom, pridruživanje ovoj profesionalnoj zajednici fotografa na tržištu može imati nevjerovatan utjecaj na vaš rad i posao. Postoji mnogo online sadržaja koji mogu biti korisni fotografima u radu, ali s druge strane mnogo toga nije primjenjivo na lokalno ili regionalno tržište, posebno kada se u pitanju stvari poput cijene.

Razumijevanje onoga što tržište nosi je nevjerovatno sredstvo da se osigurate na odgovarajući način. Niste sigurni kako se prijaviti za potencijalni posao? Tek počinjete i ne znate kako odrediti cijenu za svoj posao? Pridruživanje ovoj zajednici može vas uputiti u pravom smjeru. Zajednica vam ne može dati specifičnosti o tome šta treba da naplaćujete, ali će vam omogućiti da odredite cijenu i izgradite odnose s drugim iskusnim fotografima u vašem području koji će biti voljni da vam daju savjet. Taj savjet može značiti razliku između dobivanja ili gubitka posla.

 
 

 
 

ZAŠTITA, DRUŽENJE, edukacija I UMREŽAVANJE

Ovo je najbitniji dio. Tokom cijele godine, naš tim pravnika će zastupati i štititi interese članova. Organizovat ćemo različite događaje za članove. Cilj je poticati članove da napreduju kao fotografi, da dijele najkorisnije informacije koje je neko od fotografa stekao na tu temu. Također, neki događaji će vam biti prilika da nađete svog asistenta, editora, modela, poslovnog partnera ili novog klijenta.

 
 

 
 

ZASTUPANJE NA LOKALNOM, ENTITETSKOM, DRžAVNOM i međunarodnom nivou

Bez obzira na to da li ste član ili ne, postoje ljudi koji će lobirati za fotografsku profesiju u vaše ime. Naš zakon o autorskim pravima u BiH treba reforme, a skupina stručnjaka već marljivo radi kako bi osigurali da bilo koji predloženi zakon pogoduje svim fotografima. Bh. fotografi će moći lakše priuštiti pravne timove koji će zastupati njihove interese. Što više registrovanih fotografa ima naša zajednica, to se više čuje naš glas. To je veliki posao, i jako bitna stvar za sve nas.

 
 

 
 

ONLINE PLATFORMA

Prilikom pridruživanja ovoj fotografskoj zajednici bit ćete uključeni u online katalog gdje možete pružiti informacije o sebi, svojim uslugama i pokazati vaše radove. Dobit ćete priliku da se predstavite potencijalnim kupcima preko svog profila. Mnogi klijenti će imati priliku da traže fotografe za određene angažmane preko naše web-stranice. Na ovaj način, web-stranica pruža jedinstvenu priliku na tržištu rada vama i klijentima, što bi moglo povećati vaš angažman i vaše godišnje prihode.

 

 

Postanite dio profesionalne mreže fotografa u Bosni i Hercegovini. Okupljamo na jednom mjestu fotografe, umjetnike, galerije, izdavače, agencije, urednike, kustose, edukatore, kolekcionare, studente - u suštini svakog ko je uključen u fotografiju.


© 2018 BH fotografi

Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.