Fond za pravnu pomoć


 
 

Danas, više nego ikada, fotografima i fotoreporterima je potreban jedinstven i uvjerljiv glas koji zagovara njihove interese i osigurava da se njihov glas čuje.

Bez obzira na to da li ste član ili ne, postoje ljudi koji će lobirati za fotografsku profesiju u vaše ime.

Udruženje BH Fotografi će preko Fonda za pravnu pomoć obezbijediti tim stručnjaka koji će marljivo raditi kako bi osigurali da se zakon o autorskim pravima primjenjuje kroz praksu i da bilo koji predloženi zakon pogoduje svim fotografima. Bh. fotografi će moći lakše priuštiti pravne timove koji će zastupati njihove interese. Što više registrovanih fotografa ima naša zajednica, to se više čuje naš glas. To je veliki posao, i jako bitna stvar za sve nas.

Preko Fonda za pravnu pomoć svi mogu da podrže napore Udruženja da se zaštite i promovišu interesi fotografa i fotografske struke u Vladi i sudovima. Vaš doprinos Fondu za pravnu pomoć čini Udruženje BH Fotografi još snažnijim zastupnikom o pitanjima koja direktno utiču na rad i poslovanje fotografa u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način pomažemo fotografima u sudskim postupcima. Svaka sudska odluka na neki način utiče na poslovanje fotografa.

Tokom cijele godine, tim pravnika će zastupati i štititi interese članova i Udruženja. Pružamo smjernice i ažurirane pravne i poslovne informacije. Članove informišemo o njihovim pravima i pravima drugih s kojima mogu stupiti u kontakt u toku obavljanja njihovog posla.


Podrži Fond

Udruženje BH Fotografi poziva sve koji su dio kreativne industrije da podrže napore u reformi autorskih prava i drugim slučajevima koji utječu na bh. fotografe tako što će dati svoj doprinos kroz doniranje novca Fondu za pravnu pomoć.


 

© 2018 BH fotografi

Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole.